Φωτιά στο Μάτι: Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε πυροσβεστική και μαρτυρίες κατοίκων

Φωτιά στο Μάτι: Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε πυροσβεστική και μαρτυρίες κατοίκων

Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε στοιχεία από το αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες - κλειδιά φέρεται να έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Ενώ οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει στους 92 και κάποιοι φαίνεται ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και να μειώσουν τις ευθύνες τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας υπάρχουν αποκλίσεις στις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η ώρα που οι επικεφαλείς αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν, αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους.

Υπάρχουν αξιωματικοί που, αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στο αρχείο εμφανίζονται να ενεργοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα, ενώ άλλοι παρουσιάζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο έως και μία ώρα μετά την πραγματική.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι τα στοιχεία αυτά καταχωρήθηκαν με αρκετή ώρα καθυστέρηση και έτσι δημιουργούνται ερωτήματα για το εάν υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών.

Κατά πληροφορίες, τα ανακριβή στοιχεία καταχωρίστηκαν με καθυστέρηση και προχειρότητα στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Όλα θα αποδειχθούν από την εισαγγελική έρευνα η οποία θα προχωρήσει και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά των εμπλεκομένων για να αποδειχθούν οι ακριβείς κινήσεις και οι ώρες.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα