Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Μετά το σάλο που προηγήθηκε για τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε  μεταγωγή κάτω από άκρα μυστικότητα και του -επίσης καταδικασμένου τρομοκράτη της 17Ν- Χριστόδουλου Ξηρού. Από τον Κορυδαλό μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από άκρα μυστικότητα στις φυλακές Χαλκίδας. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το eviazoom και η Ευβοϊκή Γνώμη, ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στις Φυλακές Χαλκίδας, το πρωί της Δευτέρας (06-08-2018), στο πλαίσιο της εκκένωσης των Φυλακών Κορυδαλλού από βαρυποινίτες.

Μετά τις 12:00 το μεσημέρι και ενώ η μεταγωγή είχε γίνει το πρωί το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τη μεταγωγή λέγοντας ότι έγινε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείτο μόνος του κάτω από ειδικές συνθήκες.

Για το λόγο αυτό είχε κατέβει σε απεργία πείνας, την οποία διέκοψε όταν έλαβε την υπόσχεση ότι θα μεταφερθεί και θα συμπεριληφθεί στο γενικό πληθυσμό των φυλακών, κάτι που έγινε σήμερα.

Η μεταγωγή του έρχεται μόνο λίγες μέρες μετά την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου, η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη».

Το 2014 δεν επέστρεψε μετά από τη λήξη ολιγοήμερης αδείας που του είχαν εγκρίνει και χρειάστηκαν πολύμηνες έρευνες για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ξανά.

Με πληροφορίες eviazoom.gr

Guardian: Έντονες αντιδράσεις για τη μεταφορά Κουφοντίνα σε πολυτελή φυλακή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα