Εκβίαζε την ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 53χρονος ημεδαπός, για υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτριας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία της ιδιοκτήτριας της προαναφερόμενης Μονάδας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου 2018 απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας η οποία νοσηλεύτηκε στην παραπάνω Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου απεβίωσε.

Ο 53χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ανωτέρω ποσό μεταχειριζόμενος απειλές κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης είτε μέσω καταγγελίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είτε μέσω δυσφημήσεως της.

Μεσημβρινές ώρες χθες (31-07-2018), σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο 53χρονος συνελήφθη έπειτα από την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ως προκαταβολή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα