Κορωπί: 45χρονος υπάλληλος καθαριότητας πέθανε από τσίμπημα σφήκας

Κορωπί: 45χρονος υπάλληλος  καθαριότητας πέθανε από τσίμπημα σφήκας

Την τελευταία του πνοή άφησε εν ώρα εργασίας ένας 45χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Κρωπίας την προηγούμενη Παρασκευή, καθότι υπέστη αλλεργικό σοκ, έπειτα από τσίμπημα σφήκας.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το κοντινότερο, ωστόσο σύμφωνα με τους εργαζομένους, βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να αφήσει την τελευταία του πνοή ο εργαζόμενος μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του..... Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση που έχει αφήσει όλη τη περιοχή των Μεσογείων χωρίς νοσοκομείο και με ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων να προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες. Ο συνάδελφος μπορεί και να είχε σωθεί αν έγκαιρα είχε έρθει το ασθενοφόρο και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του συναδέλφου αλλά και στους συναδέλφους του.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους.

Συνάδελφοι ως εδώ. Αρκετούς συναδέλφους μας θρηνήσαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα σε κάθε δήμο με ευθύνη του σωματείου θα πρέπει να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας απαιτώντας να αλλάξει η νομοθεσία που θέλει τις συγκεκριμένες επιτροπές να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, απαιτούμε σε κάθε δήμο να υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Εργασίας. Δεν βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δήμου Κορωπίου.»

ximeronews

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα