Εκρηκτική η κατάσταση στις Πρέσπες. Αναφορές για οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια

Εκρηκτική η κατάσταση στις Πρέσπες. Αναφορές για οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στη Βίγλα Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο χιονοδρομικό Βίγλας και ένας αριθμός εξ αυτών προσπάθησε από το χωριό Πισοδέρι, να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή. Μια ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ η αστυνομία όπως θα δείτε στα βίντεο έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, υπάρχουν διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής 8 άτομα.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν για πολύ ώρα αποπνικτική, με γυναίκες και παιδιά να απομακρύνονται από το σημείο λόγω των επεισοδίων.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί και πάλι ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. 

Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι βγήκαν με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί σύμφωνα με το life-events, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.

με πληροφορίες από το enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα