Λαμία: Η 7χρονη έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση - Στη φυλακή ο παππούς

Λαμία: Η 7χρονη έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση - Στη φυλακή ο παππούς

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το κοριτσάκι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας κας Παντοπούλου και της Εισαγγελέως κας Δελόγλου, ο 69χρονος δικηγόρος που φέρεται να έχει κακοποιήσει τα δυο του εγγόνια, κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τον ορισμό της δίκης όπου θα απολογηθεί για ειδεχθή κακουργήματα.

Ο ίδιος επιμένει να δηλώνει αθώος, σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του LamiaReport  τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν τέτοια που δεν άφηναν περιθώρια για κάποια άλλη εξέλιξη παρά την πολύωρη απολογία του.

Μια απολογία που κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες και ενώ ο κατηγορούμενος είχε μείνει μόνος του απέναντι στη δικαιοσύνη χωρίς καν συνήγορο, αφού κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Δημήτρης Κρούπης ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

Νωρίτερα 

Συνεχίζεται η απολογία του 69χρονου συνταξιούχου δικηγόρου που φέρεται ότι κακοποιούσε τα εγγόνια του, σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια στα Δικαστήρια Λαμίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Κρούπης δήλωσε ότι παραιτείται, ενώ την ίδια ώρα έβγαιναν λεπτομέρειες για την ιατροδικαστική έρευνα που καίνε στην κυριολεξία τον - πρώην - πελάτη του.

"Οι αρχές μου δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω την υπεράσπιση του συναδέλφου...", ήταν οι δηλώσεις του κ. Κρούπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην έκθεση φέρεται να περιγράφονται «Σημάδια τριβής στα γεννητικά όργανα και μερική ρήξη παρθενικού υμένα» για το 7χρονο κοριοτσάκι, «η οποία προήλθε στις 3 με πέντε μέρες πριν από την 7/6», με την σημείωση ωστόσο ότι «χρειάζονται και περαιτέρω εξετάσεις...».

Με το βάρος των νέων αποκαλύψεων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η προφυλάκιση του δικηγόρου ακόμη κι αν δεν υπάρχουν τα τελικά αποτελέσματα από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που ζήτησε η Ιατροδικαστής Αποστολία Ακριβούση, που ενήργησε και την εξέταση στα δύο παιδιά.

Στο δικαστήριο της Λαμίας μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά ο 69χρονος συνταξιούχος δικηγόρος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο εγγονάκια του.

Περνώντας την είσοδο είπε στους δημοσιογράφους: «είμαι αθώος. Τριάντα χρόνια δικηγόρος στη Λαμία, ξέρουν ποιος είμαι».

Ο 69χρονος θα απολογηθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα ζητήσει νέα προθεσμία, αφού ακόμη δεν έχει βγει η ιατροδικαστική έκθεση.

Πού βρίσκονται τα παιδιά

Στην παρούσα φάση τα δύο παιδιά φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, έχοντας την υποστήριξη ειδικών. Έχουν ήδη εξεταστεί από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας Αποστολία Ακριβούση. 

Τα επίσημα ευρήματα δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς η κ. Ακριβούση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται, ώστε να βγει το τελικό πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στη δραματική αυτή ιστορία υπάρχουν και γονείς. Τόσο η μητέρα των παιδιών που ζούσε με τον 69χρονο πατέρα της, όσο και ο πατέρας των δύο παιδιών, που κατά δήλωσή του, είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν χωρούσαν όλοι μαζί.

Δυστυχώς όμως η προβληματική συμβίωση φαίνεται ότι πλήγωνε σωματικά και ψυχικά τα δύο μικρά παιδιά που μέχρι πρότινος δεν είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν τα όσα αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους

 

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα