Αμαυρώθηκε από επεισόδια η πορεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα

Αμαυρώθηκε από επεισόδια η πορεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, με εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές να διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης. Οι πορείες όμως αμαυρώθηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών.

Έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκαν μάχες σώμα με σώμα έξω, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βολίδες κρότου λάμψης.

Λίγο νωρίτερα ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε με αυγά εναντίον συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στα επεισόδια ήταν και μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πόρεια προς τη Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τετάρτη και Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα