Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό Κυπέλλου. Φρούριο η Αθήνα

Η ώρα του μεγάλου τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έφτασε. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα σε χούλιγκαν στην Ομόνοια και στην πλατεία Καραϊσκάκη να είναι τα τελευταία.

Περισσότεροι από 4.000 είναι οι αστυνομικοί που θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη του ΟΑΚΑ και της μεγάλης μετακίνησης των σχεδόν 18.000 οπαδών του δικεφάλου του βορρά στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα επιστρατευτούν συνολικά 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Αττική, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Τα πούλμαν που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα από την Θεσσαλονίκη είναι 300.

Στα... αυτιά αρμόδιων αστυνομικών έχουν φτάσει πληροφορίες για «εμπρηστικές» αναρτήσεις χούλιγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προαναγγέλλουν επεισόδια σαν αυτά που έγιναν χθες Παρασκευή στην Ομόνοια. Ο μεγαλύτερος φόβος των Αρχών είναι να υπάρξουν συμπλοκές οπαδών εκτός γηπέδου και οργανωμένες ενέδρες σε οπαδούς που θα φτάσουν από τη Θεσσαλονίκη. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κομβικά σημεία στην είσοδο της Αθήνας θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί, που θα κληθούν να ενημερώσουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις, που παραπέμπουν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες επιθέσεων με στόχο βαν, αυτοκίνητα ή ακόμα και συρμούς τρένων.

Το σχέδιο ασφαλείας για τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ βασίζεται στα μέτρα που είχαν ληφθεί στην ανάλογου μεγέθους μετακίνηση, που είχε λάβει χώρα το 2014 στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πρώτη στάση της πομπής λεωφορείων θα γίνει στη Λαμία και η δεύτερη στα διόδια στις Αφίδνες.

Όσον αφορά στην περιμετρική φύλαξη του γηπέδου, υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να βρεθούν οργανωμένες ομάδες οπαδών που θα επιχειρήσουν να μπουν στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήρια, τα οποία έχουν εξαντληθεί εδώ και τέσσερις ημέρες. Στο παρελθόν έχουν ξεσπάσει αρκετές φορές ταραχές σε τελικούς Κυπέλλου με αφορμή «ντου» οπαδών στις πύλες του γηπέδου. Η Αστυνομία θα δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από το ΟΑΚΑ, προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Οι έχοντες εισιτήρια θα περνούν από έλεγχο, με στόχο να μην περάσουν στις κερκίδες βεγγαλικά και μεταλλικά αντικείμενα.

huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ