Απύθμενο το μένος του μητροκτόνου, κατακρεούργησε τη μητέρα του. Σοκάρει η κατάθεσή του

Από πολλαπλές μαχαιριές, που της κατάφερε ο 38χρονος γιος της, προήλθε ο θάνατος της 64χρονης στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Η νεκροψία – νεκροτομή από τον αρμόδιο ιατροδικαστή έριξε φως στα αίτια θανάτου της 64χρονης από τον 38χρονο γιο της μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη. Οι 38 μαχαιριές σε όλο το σώμα του θύματος που εντοπίστηκαν από τον ιατροδικαστή δείχνουν το απύθμενο μένος του μητροκτόνου. Από αυτές, οι θανατηφόρες φαίνεται πως ήταν εκείνες που δέχτηκε το θύμα στο θώρακα και το λαιμό.

Η οικογένεια έμενε στο διαμέρισμα της οδού Ιωνίας 11 στη Νέα Σμύρνη σχεδόν τον τελευταίο χρόνο. «Ντάξει παιδιά, εγώ τη σκότωσα στις 7 του μήνα» είπε στους αστυνομικούς όταν εκείνοι το βράδυ της Πέμπτης (10.05.2018) έσπασαν (με τη βοήθεια κλειδαρά) την κλειδωμένη πόρτα του διαμερίσματος. Βρήκαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας «καθισμένο» σε μια καρέκλα. Απέναντί της, καθόταν ο άνθρωπος που της έκοψε το νήμα της ζωής.

Ο 38χρονος σπούδαζε μεταφραστής στο Πολιτικό της Νομικής. Είχε διακόψει όμως τις σπουδές του. Και αυτό, όπως είπε στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς, ήταν μια μόνιμη πηγή έντασης με τη μητέρα του. Εκείνη, υποστήριξε, τον πίεζε να τελειώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του.

Σκότωσα τη μητέρα μου, ομολόγησε ο 38χρονος αμέσως μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Ιωνίας 11 στη Νέα Σμύρνη και αντίκρισαν τον άντρα να κάθεται απέναντι από μία καρέκλα στην οποία είχε τοποθετήσει το άψυχο σώμα της γυναίκας που τον γέννησε!

Είπε στους αστυνομικούς πως τη σκότωσε στο κρεββάτι της. Και μετά, μετέφερε το άψυχο κορμί της στην καρέκλα όπου τη βρήκαν νεκρή.

«Γιατί το έκανες;» τον ρώτησαν αμέσως οι αστυνομικοί.

«Η μητέρα μου είχε μπλέξει με Μασονικές Στοές. Εκείνοι της είπαν να μου ρίχνει φάρμακα στο φαγητό για να ελέγξουν το μυαλό μου με στόχο να επιστρέψω στη σχολή», έχει πει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού τη σκότωσε το απόγευμα της 7ης Μαϊου, συνέχισε κανονικά τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Μάλιστα λίγη ώρα μετά το άγριο φονικό, βγήκε έξω, μόνος του, για να φάει -όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς- «σπέσιαλ πίτσα με μανιτάρια».

Ετσι δικαιολόγησε ο άντρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, την αποτρόπαια πράξη του. Λίγο μετά το μεσημέρι της 7ης Μαίου, επιτέθηκε στην 64χρονη μητέρα του μέσα στο υπνοδωμάτιο της, τη χτύπησε και μετά της έκοψε τον λαιμό με μαχαίρι. Στη συνέχεια κράτησε για τρεις μέρες το πτώμα της, το οποίο είχε βάλει μάλιστα να κάθεται σε καρέκλα, μέχρι που η δυσοσμία κινητοποίησε τους γείτονες και κάλεσαν την αστυνομία.

Ο άντρας ήταν άνεργος, ενώ δεν είχε ολοκληρώσει ποτέ τις σπουδές του στο Πολιτικό της Νομικής. Η μητέρα του ήταν συνταξιούχος του ΙΓΜΕ και ήταν χωρισμένη με τον πατέρα του.

Ο άντρας κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες μοιάζει να είναι εντελώς χαμένος.

Ούρλιαζε «βοήθεια» η γυναίκα αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει

Αυτό που σοκάρει όμως ακόμα περισσότερο είναι ότι η άτυχη γυναίκα την ημέρα του φονικού ούρλιαζε «βοήθεια» και παρά το γεγονός ότι κάποιοι γείτονες την άκουσαν κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να τη σώσει.

«Την Τρίτη το απόγευμα ή τη Δευτέρα πήγαινα τα παιδιά μου στο φροντιστήριο και άκουσα τη γυναίκα να ουρλιάζει “βοήθεια”. Μια κυρία που μένει στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας βγήκε στο μπαλκόνι και προσπαθούσε να δει από πού προέρχονταν οι φωνές, αλλά δεν κατάλαβε. Ακούσαμε το “βοήθεια” και μετά σιωπή», είπε μια γυναίκα που μένει στην απέναντι πολυκατοικία.

Πρόσθεσε επίσης ότι μητέρα και γιος έμεναν στην γειτονιά τους τον τελευταίο ένα χρόνο και πως ο 38χρονος φαινόταν ότι φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αφού μπαινόβγαινε συνεχώς στο μπαλκόνι.

Περίμεναν πως κάτι θα συμβεί

Η οικογένεια έμενε στην οδό Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη σχεδόν έναν χρόνο. Οι περισσότεροι τους γνώριζαν ελάχιστα. Από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν το ενδεχόμενο ο δράστης να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στους δημοσιογράφους πως έβλεπε τον 38χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, να μιλά και να κουνά τα χέρια του σπασμωδικά. Η μητέρα της μένει σε διαμέρισμα ακριβώς απέναντι από εκείνο όπου έγινε το έγκλημα. Η γυναίκα δήλωσε συγκλονισμένη. «Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Αν το πω στη μαμά μου, θα μου πει «κινδυνεύαμε κι εμείς»», είπε.

«Η μητέρα μου, μου το έλεγε επανειλημμένως: αυτό το παιδί δεν είναι καλά». Τις τελευταίες μέρες, όμως, δεν υπήρξε καμία κίνηση από το διαμέρισμα, σημείωσε.

Το έμαθε από την τηλεόραση

Ο θύτης έχει κι έναν αδερφό όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου έμενε ο 38χρονος και η άτυχη γυναίκα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο αδερφός του δράστη έμενε μαζί τους. Η οικογένεια είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Ιωνίας 11 πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

«Εγώ μόνο τη γυναίκα ήξερα. Καλός άνθρωπος» είπε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όταν το πρωί της Παρασκευής (11.05.2018) βρέθηκε στον τόπο της οικογενειακής τραγωδίας. Όπως είπε, έμαθε για το έγκλημα από την τηλεόραση. «Πήγε το μυαλό μου λόγω των ηλικιών», τόνισε.

Από την ημέρα που νοίκιασε το διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης είχε πάει εκεί ελάχιστες φορές. Σε μια από τις επισκέψεις αυτές, είχε δει και τον 38χρονο. Αλλά δεν τον γνώριζε καλά. Και τότε ακόμα, ελάχιστα τον είχε δει. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, οι γιοι της 64χρονης αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το να βρουν δουλειά. Αυτός φαίνεται πως ήταν, ένας, από τους λόγους που ο 38χρονος έμενε με τη μητέρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα