Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, ο Τούρκος που συνελήφθη χθες το απόγευμα από στρατιωτικούς του φυλακίου 1 στις Καστανιές Έβρου.

Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για στρατιωτικό, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε πολιτική ταυτότητα και φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης.

Πώς έγινε η σύλληψη

Το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές, όταν πέρασε τα σύνορα ένας άνδρας με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.

Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Ομως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ.

Όπως επιβεβαιώνεται από στρατιωτικές πηγές ο Τούρκος δηλώνει εργάτης, ενώ την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το Anadolu, να φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν.

Ο κ. Γκιουρκάν ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Αλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθεις ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα