Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους Τούρκους χάκερ

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απαντούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς Τούρκων χάκερ, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ότι θα μπορούσαν να «εισβάλλουν» και στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Η ίδια πηγή σημειώνει μάλιστα πως η σελίδα του υπουργείου «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι χάκερ απείλησαν με διαρροή στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Μάλιστα, σε μία επίδειξη ισχύος έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο αποδεικνύουν πως όχι μόνο έχουν πρόσβαση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά και πώς μπορούν να ανεβάσουν ότι μήνυμα θέλουν.

«Επιτεθήκαμε στο ΑΠΕ λόγω των 8 Τούρκων»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο προχώρησαν στην επίθεση κατά του ΑΠΕ – ΜΠΕ ήταν σαφείς: «Για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσής μας στις κρατικές ιστοσελίδες», απαντούν.

«Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις αν δεν αλλάξει στάση η Ελλάδα»

Οι Τούρκοι χάκερ υποστηρίζουν πως οι διαδικτυακές επιθέσεις κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν εφόσον η χώρα μας συνεχίζει τη γραμμή που ακολουθεί, παραπέποντας στους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες» προειδοποίησε ο Τούρκος χάκερ.

Το γκρουπ των Τούρκων χάκερ, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις πέντε συνολικά επιθέσεις που έγιναν μέσα σε δύο ημέρες σε ελληνικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τους ίδιους αποτελείται από χιλιάδες άτομα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα