Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα - Tι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα - Tι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός εντάσεως 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αττική. Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται  25χλμ βόρεια της Αθήνας και το εστιακό βάθος στα 5χλμ.

H σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23:50 τη νύχτα της Τρίτης στην ανατολική Αττική και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε στα 4,1 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού, ενώ έδωσε ως επίκεντρο το Σέσι Μαραθώνα. Είπε ακόμη ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερη δόνηση, με βάση τα ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Kαθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον Αnt1 επισήμανε ότι «ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν του ίδιου μεγέθους». Οπως ανέφερε «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε πως «με τη φύση, ποτέ δεν ξέρεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα