Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στη Νέα Σμύρνη

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία- νεκροτομή στη σορό του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε νεκρό με τον ομφάλιο λώρο, το Σάββατο, σε ακάλυπτο χώρο συγκροτήματος πολυκατοικιών στην Νέα Σμύρνη στην οδό Πριγκηποννήσων.

Όπως προέκυψε, το βρέφος γεννήθηκε υγιές, δεν έφερε καμία εξωτερική κάκωση, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, πέθανε τουλάχιστον 12 ώρες πριν βρεθεί. Πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και των κακουχιών που ήρθαν σαν συνέπεια της εγκατάλειψής του.

Δεν υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, ούτε κακώσεις στο κορμάκι του, ενώ ο θάνατός του δεν προήλθε από πνιγμό.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ως πιο πιθανή αιτία θανάτου την εγκατάλειψη, καθώς το βρέφος έμεινε εκτεθειμένο, μόνο με το σεντονάκι του και χωρίς φαγητό, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία δεν αποκλείεται να ρίξουν φως στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που το εγκατέλειψαν.

Το αγοράκι, βρέθηκε τυλιγμένο σε σεντόνι μαζί με τον ομφάλιο λώρο από ένοικο της πολυκατοικίας που έβλεπε στον ακάλυπτο, στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Φεβρουάριου βρέθηκε επίσης νεκρό νεογέννητο αγοράκι σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου στην Πετρούπολη. Η εν λόγω υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα