Η εκ των υστέρων συγγνώμη από τους φαντάρους που βασάνισαν τον σκύλο

Η εκ των υστέρων συγγνώμη από τους φαντάρους που βασάνισαν τον σκύλο

Μετά τον σάλο και τη δικογραφία σε βάρος τους, οι φαντάροι που όπως όλα δείχνουν βασάνισαν έναν σκύλο στην Κόνιτσα εμφανίστηκαν με γραπτή δήλωση και ζητούν «συγγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη τους.

Την ειλικρινή τους συγνώμη για το περιστατικό με τον σκύλο σε στρατόπεδο της Κονιτσας, τονίζουν με δήλωση τους στην paramythia-online και thespro οι 2 νεαροί που εμπλέκονται στο συμβάν.

Ο Νικόλαος. Τ και ο Γεώργιος. Χ, δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια ενώ σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτο προς τις αρχές τους.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση:

Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Ευτυχώς το σκυλάκι επέζησε

Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, αύριο αναμένεται στο σημείο να μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σχετικά με το βίντεο, το οποίο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται οι δύο οπλίτες κι ένας τρίτος συνάδελφός τους κινηματογραφεί την κτηνωδία.

Παρέμβαση Καμμένου

Σάλος από το βίντεο σοκ που κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δστο οποίο φαντάροι σε στρατόπεδο της Κόνιτσας Iωαννίνων πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό & ανέβασαν βίντεο στο facebook.

Το βίντεο [Δείτε εδώ] δείχνει δύο στρατιώτες του ελληνικού στρατού να αρπάζουν ένα σκυλάκι, να το εξοντώνουν με κάποιο τρόπο και στη συνέχεια να το πετούν σε έναν γκρεμό. Η σκηνή έχει γυριστεί με κινητό μάλλον μέσα σε στρατόπεδο. Παραμένει άγνωστος ο χρόνος που διαδραματίστηκε το γεγονός καθώς και ο τόπος.

Η υπόθεση προκάλεσε την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Από εκεί και πέρα εκτός από την έρευνα που έχει ξεκινήσει το ΓΕΣ φαίνεται να έχει επιληφθεί του θέματος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα