Μοναδικός σημαιοφόρος του ακριτικού νησιού, ο 8χρονος Χρήστος συγκινεί!

Μοναδικός σημαιοφόρος του ακριτικού νησιού, ο 8χρονος Χρήστος συγκινεί!

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο μοναχικός σημαιοφόρος στους Αρκιούς.

Ο λόγος τον 8χρονο Χρήστο ο ο οποίος φορώντας παραδοσιακή στολή, έκανε παρέλαση στους Αρκιούς κρατώντας με περηφάνια την Ελληνική σημαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μικρό νησάκι υπάρχουν άλλα τέσσερα παιδιά που είναι τα αδέρφια του 8χρονου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/03/2018) η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται  στο κέντρο της Αθήνας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρήλασαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με άψογους σχηματισμούς και σε απόλυτο συντονισμό, ενώ από αέρος μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το Σύνταγμα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση.

Την παράσταση, ωστόσο, στη φετινή παρέλαση έκλεψε το εντυπωσιακό άρμα Leopard, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα του εθνικού συμβούλου μας, της Ελληνικής Σημαίας.

Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πρώτα πέρασαν από τη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου οχήματα του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, ενώ ακολούθησαν έφεδροι.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα στρατιωτικά τμήματα και συγκεκριμένα με οπλίτες, μαθητές της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Στρατιωτικών Σωμάτων) και της ΣΥΔ (Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών- Πολεμική Αεροπορία).

Η παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ΒΙΝΤΕΟ

Σε άψογους σχηματισμούς μαθητές δημοσίων αλλά και ιδιωτικών σχολείων της πόλης συμμετέχουν στην σημερινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά και τα μπλε, παρελαύνουν κατά μήκος της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταχειροκροτούνται από τον κόσμο που παρά τον βροχερό καιρό δίνει το "παρών" στρον χώρο της παρέλασης.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Καταχειροκροτήθηκαν τα στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης  ΒΙΝΤΕΟ

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ΒΙΝΤΕΟ

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα