Νεκρός βρέθηκε ο αρχιμανδρίτης που είχε εξαφανιστεί στη Λακωνία

Νεκρός βρέθηκε ο αρχιμανδρίτης που είχε εξαφανιστεί στη Λακωνία

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη φαίνεται ότι είχε η εξαφάνιση του αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Μάνης π. Ανδρέα Μπολοβίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου", πριν από λίγη ώρα, εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στην περιοχή Καμάρες Καλυβίων Δήμου Αν. Μάνης

Σύμφωνα με το flynews, νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Μπολοβίνος από τη Μάνη, που αγνοούταν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα άντρες του Λιμενικού και των Αρχών εντόπισαν το αυτοκίνητο χρώματος γκρι σκούρο, με τον αρχιμανδρίτη άντρα μέσα σε αυτό, στην περιοχή Καμάρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δύτης στο σημείο για την ανάσυρση της σορού.

Το τελευταίο σήμα του κινητού του, ήταν στις 7.20 χθες το απόγευμα στην περιοχή του Κότρωνα. Εκεί, επικεντρώθηκαν οι έρευνες…

, ο αρχιμανδρίτης ξεκίνησε με το όχημά του από το Γύθειο, ενώ το σήμα του κινητού του σταμάτησε να εκπέμπει στις 7:20΄ μμ της Δευτέρας, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται από την ευρύτερη περιοχή του Κότρωνα. Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Καλυβίων βρίσκεται και ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου και έτσι εικάζεται ότι ο π. Ανδρέας, ενδεχομένως, κατευθύνθηκε στην περιοχή για να διαπιστώσει εάν προκλήθηκαν ζημιές στον τάφο από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Στον τόπο των ερευνών βρίσκονται και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Επισημαίνεται ότι πριν από διάστημα ενός περίπου μήνα, ο αρχιμανδρίτης είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς συνέπειες για τη ζωή του.

Ποιος είναι  ο Ανδρέας Μπολοβίνος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1955. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3/6/2006 και πρεσβύτερος στις 4/6/2006. Ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1978 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.

Από την ημέρα της χειροτονίας του υπηρετεί ως εφημέριος ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Μάνης. Έχει αναπτύξει σημαντική ιεροκηρυκτική δραστηριότητα, ασκώντας παράλληλα αφιλοκερδώς την ιατρική ως παιδοψυχολόγος.

Κηρύττει το θείο λόγο σε εκκλησιαστικές τελετές στη Μάνη, ενώ με την επιστημονική του ιδιότητα ως παιδοψυχίατρος είναι εισηγητής σε ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ο οποίος μάλιστα έδωσε την πατρική του περιουσία προκειμένου να φτιαχτεί ένα σπίτι για «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η γνωστή για τις οικιακές συμβουλές της μέσω τηλεοπτικών εκπομπών Μαίρη Παναγάκου, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο ιερέας, μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live:

«Δε μπορεί να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες, που δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα… Εχουμε κινητοποιηθεί όλοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελικόπτερο, υπάρχουν δυνάμεις από παντού από Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, ο Δήμος, είναι κινητοποιημένοι όλοι. Δεν ξέρει κανείς από ποια μεριά πήγε και εκείνη την ώρα πρέπει να έπεσε στην τρομερή, καταστροφική καταιγίδα που είχαμε. Βγήκε στο Γύθειο η θάλασσα πάνω στους δρόμους. Ήταν πολύ τυπικός. Δε θα μπορούσε ποτέ να χαθεί αυτός ο άνθρωπος, να εξαφανιστεί και να μην πάρει ένα τηλέφωνο»…

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα