Αθώος ο Αμβρόσιος για το "Φτύστε τους ομοφυλόφιλους"

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε την μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Αμβρόσιος: Κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes, ο μητροπολίτης φαίνεται να ισχυρίστηκε πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος". Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν "τους ξεφτυλισμένους", αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους "εκτρώματα της φύσης".

Αμβρόσιος: Αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης, σόκαρε με τον κυνισμό του και την άρνηση οποιασδήποτε μεταμέλειας. Μάλιστα, με αφορμή μια φωτογραφία από το Gay Pride με ένα νεαρό ντυμένο παπά, είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

Σημείωσε ακόμα ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κύρηγμά του ενάντια στους ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.» είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Νωρίτερα ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη κι έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων βρέθηκε επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

Στους μάρτυρες υπεράσπισης και οι δύο Δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλόφιλοι που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα