Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την Ηριάννα. Καίγεται αμάξι

Στην Αθήνα νωρίτερα ολοκληρώθηκε, η πορεία των αλληλέγγυων στην 29χρονη κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ., υπό την «διακριτική» παρουσία της Αστυνομίας. Η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή, με συνθήματα υπέρ της νεαρής και κατά της δικαστικής απόφασης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα μπήκε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες. Οι συγκρούσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι σποραδικές.

Ένταση και νέα επεισόδια στα Εξάρχεια, ενώ η πορεία για την Ηριάννα αμαυρώνεται με... μολότοφ, φωτιές και χημικά! Η ένταση ξεκίνησε στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ με εκείνους να "απαντούν" αμέσως κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, μία μολότοφ έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αμάξι με αποτέλεσμα εκείνο να γίνει αμέσως παρανάλωμα του πυρός. Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή είναι κλειστοί ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παντού.

Νωρίτερα, πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!», ανέφεραν στο από κοινού κάλεσμά τους οι οργανώσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα