Νέο χειρουργείο την Κυριακή για τον Λουκά Παπαδήμο

Στον Ευαγγελισμό παραμένει ο Λουκάς Παπαδήμος μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην οδό Μάρνης και Γ΄Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν αυτός που άνοιξε το τρομο-δέμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τον θώρακα και κάτω, με το σοβαρότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στον δεξιό του μηρό.

Αφού παρέμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους, ο Λουκάς Παπαδήμος αύριο Κυριακή θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο για τον καθαρισμό του.

Από το Κολωνάκι εστάλη ο εκρηκτικός φάκελος στον Λουκά Παπαδήμο

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο. ‘Εχει προγραμματιστεί για αύριο χειρουργικός καθαρισμός».

Πως εφτασε η βόμβα στον Λουκά Παπαδημο

Με πυρετώδεις ρυθμούς προσπαθούν οι ελληνικές Αρχές να εντοπίσουν οποιοδήποτε κενό ασφαλείας που τυχόν υπήρξε με αποτέλεσμα η επιστολή-βόμβα να καταλήξει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Τι υποστηρίζει φρουρός του Παπαδήμου και ο φρούραρχος της Βουλής

Η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος έχει καταθέσει πώς όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους του, όπως προβλέπει η διαδικασία, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στην Βουλή με την μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψαν την αλληλογραφία, με την οποία πήγε και πάλι στην ΤτΕ όπου την παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο.

Σοκαρισμένη η συζύγος του Λουκά Παπαδήμου. Τι λέει ο γιατρός του

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έψαξαν στο αρχείο αλλά ίσως λόγω όγκου δεδομένων και παλαιότητας να μην διατηρείται αρχείο στο συγκεκριμένο μηχάνημα και έλεγξαν τις κάμερες, από τις οποίες προέκυψε ότι πήγε όντως ο αστυνομικός στη Βουλή, ενώ αντίστοιχη έρευνα γίνεται και στην Τράπεζα της Ελλάδος που καταλήγει η υπόλοιπη αλληλογραφία.

Η εικόνα όμως δεν είναι πολύ καθαρή και επειδή δεν είναι ευκρινές αν όντως είναι εκείνος θα ληφθούν και καταθέσεις από την φρουρά της Βουλής στην Πύλη.

Η επαφή Αντιτρομοκρατικής-Παπαδήμου

Προφορικά η Αντιτρομοκρατική είχε μία πρώτη επαφή με τον κ. Παπαδήμο, ωστόσο η κατάθεση θα ληφθεί από τον πρώην Πρωθυπουργό μόλις εκείνος νιώσει καλύτερα και ίσως τότε θυμηθεί κάτι που δεν γνωρίζουν οι Αρχές έως τώρα, που τυχόν να μπορεί να τους βοηθήσει, με κάποιο στοιχείο παραπάνω, με επιβεβαίωση στοιχείων ή με την διάψευση αυτών, ενώ σήμερα το μεσημέρι τον επισκέφθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Πλέον, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις ανασυνθέτοντας όσο αυτό είναι δυνατόν έστω και τα μικρότερα σωζόμενα κομμάτια του κατεστραμμένου φακέλου.

Από την πρώτη στιγμή επίσης, η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., όπως επίσης ερευνά τυχόν εταιρείες ταχυμεταφορών για την περίπτωση που ο φάκελος πέρασε από εκεί, όπως και για να «κλειδώσει» την πιθανότητα ενός πιθανού νέου μπαράζ.

Tόσκας: H δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές

«Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας εργάζονται συστηματικά ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει, η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές.

Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες πριν ακόμα από την τιμωρία της Δικαιοσύνης.

Κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών.

Γνωρίζουν όλοι, άλλωστε είναι και ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι η Αριστερά χωρίζεται με κάθετα τείχη από τις σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μίλησαν με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που νοσηλεύεται μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.

Βίντεο: Η μεταφορά του Λουκά Παπαδήμου στο νοσοκομείο:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα