Ήμουν σε άμυνα, δηλώνει ο Παραολυμπιονίκης που σκότωσε τον 47χρονο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος σκότωσε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο, τον 47χρονο ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλο.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο και ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Ήμουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα όταν πρέπει».

Οι αρχές θεωρούν πως ο Βασίλης Τσαγκάρης κατά το παρελθόν διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος κάτι που είχε προκαλέσει κατά καιρούς έντονα επεισόδια μεταξύ των δύο ανδρών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν έντονα πριν το φονικό και αφορμή ήταν η δικαστική διαμάχη που είχε ο Μάριος Λουκόπουλος με την εν διαστάσει σύζυγο του. Το θύμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε από τον Βασίλη Τσαγκάρη να καταθέσει στη δίκη σε βάρος της γυναίκας, με την οποία διατηρούσε σχέση.

Όπως είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, ο 47χρονος πήγε στο πρακτορείο του κρατώντας ένα όπλο για να του ζητήσει το λόγο για το δεσμό που διατηρούσε με την εν διαστάσει σύζυγό του. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός των δύο ανδρών, ενώ σύμφωνα πάντα με την ομολογία του παραολυμπιονίκη, σε κάποια στιγμή προσπάθησε να πάρει το όπλο από το θύμα και αυτό εκπυρσοκρότησε. Στο σημείο, πάντως, της ανθρωποκτονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από το 22αρι όπλο, που κατείχε παράνομα ο 47χρονος. Το όπλο βρέθηκε από αστυνομικούς μέσα στο πρακτορείο.

Σημειώνεται, ότι το ίδιο το θύμα τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι τον έχουν πυροβολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, εξέπνευσε. Ο παραολυμπιονίκης αμέσως μετά το περιστατικό κατέβασε τα ρολά του πρακτορείου και ενώ το θύμα ήταν στο έδαφος και πήγε στο σπίτι του όπου και συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα.

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Παραολυμπιονίκη για τη δολοφονία στο Μοσχάτο

«Η εικόνα που έχω είναι ότι ο πελάτης μου ήταν και σε άμυνα, άλλωστε σας το είπε και ο ίδιος», δήλωσε τις κάμερες ο συνήγορος του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος δολοφόνησε το βράδυ της Πέμπτης στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Μοσχάτου τον 47χρονο.

Ο συνήγορος του Παραολυμπιονίκη δεν αποκάλυψε αν το όπλο του φόνου ανήκε στον δράστη ή το θύμα, αλλά ούτε αν ο πελάτης του διατηρούσε σχέση με την πρώην σύζυγο του θύματος.

Επίσης, στην αναφορά του στο θύμα ο κ. Μαντούβαλος επεσήμανε: «Χάθηκε ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος, όμως, που απ’ ό,τι φαίνεται στην προηγούμενη διαδρομή του πρέπει να είχε στη συμπεριφορά του και στην εκδήλωση του χαρακτήρα του πάρα πολλά προβλήματα. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ανθρωποκτονία.».

Αυτός είναι ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης

Ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, έχει συλληφθεί από την αστυνομία και βγαίνουν στην επιφάνεια οι λεπτομέρειες του εγκλήματος, ωστόσο υπάρχουν ακόμα σκοτεινά σημεία που αφορούν το κίνητρο.

Ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης έμεινε παράλυτος στα πόδια ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2002. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε επιστρέφοντας τότε από την προπόνησή του εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Το 2004 ξεκινά και πάλι την κολύμβηση σε ομάδα του Μοσχάτου με σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα. Το 2010 είχε κατέλθει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Αυτό ήταν το θύμα της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είναι ο Μάριος Λουκόπουλος, ηλικίας 47 ετών, ήταν Διευθυντής ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο, ενώ ήταν χήρος. Παράλληλα, ασχολούταν αρκετά με τα όπλα, ενώ ήταν Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου, «Βεληνεκές».

Στα social media του θύματος, υπάρχουν φωτογραφίες όπου ο ίδιος ποζάρει με πιστόλια, καθώς και φωτογραφίες την ώρα που πυροβολεί ο ίδιος με πιστόλι αλλά και με αυτόματο σε πεδίο βολής, στο πλαίσιο δραστηριότητας του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα