Η πορεία των προσφύγων στην Αθήνα και οι εντάσεις στη Μόρια! Βίντεο

Εντάσεις στη Μόρια της Λέσβου

Αυξάνονται τα προβλήματα και στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, καθώς ο αριθμός των προσφύγων ολοένα και μεγαλώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τρίτη κατέφτασαν από τις τουρκικές ακτές περίπου 1.000 άνθρωποι.

Ήδη στη Μόρια κρατούνται περισσότεροι από 2.500 μετανάστες, εκ των οποίων 500 περίπου έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Μια ομάδα προσφύγων προκάλεσε στο κέντρο φιλοξενίας, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πλακάτ διαμαρτυρίας, ζητώντας την ελευθερία τους και να ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους.

Πορεία υπέρ των προσφύγων στην Αθήνα

Πορεία υπέρ των προσφύγων κι εναντίον των κλειστών συνόρων πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αντιρατσιστικές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ε.Ε.

Στη διαδήλωση, μάλιστα, έδωσαν το «παρών» και 50 πρόσφυγες από τον Πειραιά, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τραίνο.

«Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο, στην Ελλάδα-Φυλακή. Πρόσφυγες και Μετανάστες καλοδεχούμενοι», γράφει το κεντρικό πανό.

Η ανθρώπινη αλυσίδα των προσφύγων

Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να ακυρωθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες ξεκίνησαν από το λιμάνι του Πειραιά.

Ανθρώπινη αλυσίδα έχουν σχηματίσει οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόσφυγες από όλα τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής κατευθύνθηκαν από τον Πειραία στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Πιασμένοι χέρι – χέρι, σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να προφυλάξουν την πορεία τους και κατευθύνονται προς την Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Πρόσφυγες διαμαρτύρονται σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην Ομόνοια - ΒΙΝΤΕΟ

poreiaprosfyges4

poreiaprosfyges1

poreiaprosfyges3

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα