Πατέρας και γιος εκβίαζαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που ενοικίαζαν

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός 49χρονου, ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο άντρες, ηλικίας 21 και 61 ετών (γιος και πατέρας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 55χρονος συνεργός τους, ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ροηγήθηκε καταγγελία του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την οποία, κατά τον Σεπτέμβριο του 2013, εκμίσθωσε επιπλωμένο διαμέρισμα, στον νεαρό άντρα, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, δεν κατέβαλε τα μισθώματα ως όφειλε.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο πατέρας του ενοικιαστή,  προφασιζόμενος φθορές που υπέστησαν αντικείμενα του γιού του εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε στο διαμέρισμα, απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου ο νεαρός να αποχωρήσει από το μισθωμένο διαμέρισμα πριν την λήξη του συμβολαίου και χωρίς να καταβάλει τα νόμιμα μισθώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη ότι θα προβούν σε φθορές του διαμερίσματος.

Έπειτα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε η μελλοντική καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή, με ταυτόχρονη παράδοση υπεύθυνης δήλωσης, όπου ο παθών θα παραιτείτο κάθε οικονομικής απαίτησης από τον μισθωτή του. Σε συνάντηση που είχε προκαθοριστεί όμως, ο 61χρονος άντρας δεν προσήλθε, επικαλούμενος απουσία του από το νομό Θεσσαλονίκης.

Χθες το μεσημέρι στην περιοχή κέντρου πόλης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ο 55χρονος συνεργός και συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα