Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η μονταζιέρα στα Τέμπη – Πρόταση δυσπιστίας καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ & Νέα Αριστερά

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η μονταζιέρα στα Τέμπη – Πρόταση δυσπιστίας καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ & Νέα Αριστερά

Σήμερα το πρωί αναμένεται να κατατεθεί από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αρκούν 50 βουλευτές να ψηφίσουν θετικά για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για τη μονταζιέρα των Τεμπών και τη συρραφή των παράνομα κτηθέντων ηχητικών συνομιλιών του σταθμάρχη Λάρισας τη νύχτα της τραγωδίας, προκάλεσε ντόμινο πολιτικών εξελίξεων.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση να επιμένει στη ρητορική της για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από οικονομικά συμφέροντα.

Μετά τη Νέα Αριστερά, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνυπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να συζητηθεί στη Βουλή, ενώ το ΚΚΕ θα στηρίξει την πρόταση στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, «φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είναι ψύχραιμη, και προβαίνει σε πράξεις που δείχνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, την στιγμή που κατέχει ακόμη “κυριαρχία”. Όταν υπάρχουν ερωτήματα για τα Τέμπη που παραμένουν αναπάντητα, υπάρχει αναταραχή. Έγινε μοντάζ στα Τέμπη, δεν πρέπει να ερευνηθεί ποιος έκανε αυτό το μοντάζ;».

«Αυτή η κηλίδα για μία ιστορική εφημερίδα όπως το «Βήμα» με πείραξε πολύ. Ποιο είναι το fake news; Το να ασκήσεις μία κριτική, να το καταλάβω. Όποια κυβέρνηση μπορεί να πάρει οποιαδήποτε θέση, αλλά τώρα να εννοούνται οργανωμένα συμφέροντα; Τόσο σοβαρές καταγγελίες πρέπει να έχουν ονοματεπώνυμο. Και το λέγαμε και για προηγούμενες κυβερνήσεις. Το κείμενο του Βασίλη Λαμπρόπουλου είναι πολύ σωστά διατυπωμένο. Έναν χρόνο μετά δεν υπάρχουν απαντήσεις για τα Τέμπη», συνέχισε η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα