Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή. Στις 18 Μαρτίου η Καρυστιανού στην Κομισιόν

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή. Στις 18 Μαρτίου η Καρυστιανού στην Κομισιόν

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών.

 Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, από 64 βουλευτές της ΝΔ. 

Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του πρωθυπουργού ο οποίος κατά πάγια τακτική δεν παρεμβαίνει σε τέτοιες συζητήσεις, καθώς άποψη της κυβέρνησης είναι ότι αφορά αποκλειστικά τη Βουλή. 

Σημειώνεται ότι το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ δεν εντοπίζει ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε με την παραίτηση του τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Στο γαλάζιο πόρισμα αναφέρεται ότι «εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί».   


Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος, αλλά υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασε το πόρισμα τους στον Άρειο Πάγο προκειμένου αυτή να αποσταλεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, ώστε να επιστρέψει αμελλητί στη Βουλή, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ελέγξει τον πρώην υπουργό. 

Προανακριτική επιτροπή ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

 
Στις 18 Μαρτίου η Καρυστιανού στην Κομισιόν
Στο μεταξύ, στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, θα μιλήσει στην Κομισιόν, προκειμένου να ζητήσει συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα έχει μαζί της και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

 
«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή, ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στην χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ότι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», είπε στο newsbomb.gr η κ. Καρυστιανού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα