ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αμφισβήτηση των επιλογών Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αμφισβήτηση των επιλογών Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία

Κατάπαυση πυρός τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές συμφώνησαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας μετά την οξύτατη αντιπαράθεση που προέκυψε, όταν ο πρόεδρος του κόμματος έθεσε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο στα κομματικά μέλη για την πολιτική ταυτότητα, τα σύμβολα, ακόμη και την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακωχή μέχρι τις ευρωεκλογές κατέληξαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας στη δεύτερη επαναληπτική συνεδρίαση παρουσία, αυτή τη φορά και του Στέφανου Κασσελάκη.

Εν μέσω έντονης αμφισβήτησης των επιλογών του μετά και το ερωτηματολόγιο για την αλλαγή ονόματος και συμβόλων του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος στην αρχή της συνεδρίασης επιχείρησε ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι τις εθνικές εκλογές και δέσμευση των κορυφαίων στελεχών ότι δεν θα τον αμφισβητήσουν στις ευρωεκλογές παίζοντας το χαρτί της προσφυγής στη βάση του κόμματος.

«Ή πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή θα ζητήσω αναβάπτιση από τα μέλη», δήλωσε ο κος Κασσελάκης.

«Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν», σχολίασε η αντιπρόεδρος Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Κασσελάκης προκάλεσε όποιον τον αμφισβητεί να σηκωθεί και να το πει ευθέως, με τον Διονύση Τεμπονέρα να σηκώνει το γάντι του εκβιασμού όπως είπε και να τον προκαλεί να προσφύγει στα μέλη.

«Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, όπως είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής», ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

«Αν πείτε σε ένα συνέδριο 3.500 ανθρώπων ότι αμφισβητείτε τον πρόεδρο επειδή έθεσε ερώτημα για την Κεντροαριστερά, θα γελούν μαζί σας», σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα στη δημοσκόπηση της Οpinion Ρoll οι πολίτες και στο ερώτημα πως θα έβλεπαν τη συνεργασία των κομμάτων της κεντροαριστεράς, 8 στους δέκα λένε ναι και ένα 16,2% όχι και μάλλον όχι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα