Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την επέκταση του πολιτικού γάμου

Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την επέκταση του πολιτικού γάμου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και θέματα τεκνοθεσίας.
Αυτήν την στιγμή φαίνεται πως είναι δεκάδες οι βουλευτές της ΝΔ που επιμένουν να διαφωνούν και δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε διέξοδο χθες λέγοντας ότι η αποχή είναι μια αξιοπρεπής επιλογής, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δε θα υπάρχει κομματική πειθαρχία, καθώς είναι ζήτημα συνείδησης.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να φανεί για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης. Πάντως ο πρωθυπουργός είπε ότι και οι υπουργοί είναι βουλευτές, σημειώνοντας όμως ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεσμεύονται από τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, κάποιοι υφυπουργοί που ήταν προβληματισμένοι, εμφανίζονται πιο ήπιοι.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως τα παιδιά έχουν πάντα ίσα δικαιώματα και μένει να φανεί στην πράξη τι θα γίνει με εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης που ενδεχομένως να απέχουν από την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα