Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούμε τον ξεσηκωμό κατά της δικτατορίας μακριά από κομματικές καπηλείες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούμε τον ξεσηκωμό κατά της δικτατορίας μακριά από κομματικές καπηλείες

«Μπορεί εδώ και μισό αιώνα το πολίτευμα να ρίζωσε και να προόδευσε όσο ποτέ αλλά δεν έλειψαν αυτοί που το επιβουλεύονται» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
Πενήντα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σημαντική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά και καταλύτης της εξέλιξής της. Φάρος που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Γιατί μπορεί εδώ και μισόν αιώνα το πολίτευμα να ρίζωσε και να προόδευσε όσο ποτέ. Δεν έλειψαν, όμως, ούτε αυτοί που το επιβουλεύονται, ούτε οι νέοι κίνδυνοι που το απειλούν.

Ο Νοέμβρης του ‘73, λοιπόν, συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη διαρκή ανανέωση των αιτημάτων του. Με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να τροφοδοτεί, σήμερα, την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Μια χώρα με ενωμένη την κοινωνία της, που διεκδικεί μία καλύτερη καθημερινότητα και αναπτύσσεται προς όφελος όλων των πολιτών της.

Υποδεχόμαστε την 50η επέτειο του ξεσηκωμού, τιμώντας τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας. Μακριά από κομματικές καπηλείες που τον προσβάλλουν, μικραίνοντας το μέγεθός του. Και κρατάμε ενεργό το αναγεννητικό του πνεύμα στις νέες συνθήκες. Μόνον έτσι, άλλωστε, «το Πολυτεχνείο ζει» στον χρόνο. Ώστε να εκφράζει πάντα τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα