Μητσοτάκης σε Αμπάς: Μόνο μια πολιτική λύση θα εγγυηθεί την ειρήνη - Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

Μητσοτάκης σε Αμπάς: Μόνο μια πολιτική λύση θα εγγυηθεί την ειρήνη - Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Πέμπτης (26/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε προαναγγείλει, λίγες ώρες νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της Ελλάδας ότι «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό».

«Διαχρονική στήριξη»

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα