ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος Αχτσιόγλου – Κασσελάκη για την αναφορά των Κατεχόμενων ως «κρατίδιο»

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος Αχτσιόγλου – Κασσελάκη για την αναφορά των Κατεχόμενων ως «κρατίδιο»

Στο κόκκινο η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη να στοιχίζονται πίσω από τους δύο υποψήφιους που διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο γύρο των εκλογών την προσεχή Κυριακή. Χθες η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε πυρά κατά του αντιπάλου της, που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «κρατίδιο» το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Ο Στέφανος Κασσελάκης δικαιολόγησε το γλωσσικό του ολίσθημα στην κούραση και παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές αναζητά τη σωστή λέξη.
Μετωπικά συγκρούονται οι δυο μονομάχοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της… του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους στην Κύπρο, αντί να απαντά επί τόπου. Όπως ο κ. Ερντογάν όταν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δημοσιογράφος τον διορθώνει: Το ψευδοκράτος.

Στέφανος Κασσελάκης: Το ψευδοκράτος.

Αυτές οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη από το Αιγάλεω προκάλεσαν την αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου που τόνισε πως η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα και τον κάλεσε να ανακαλέσει.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα ξημερώματα ήρθε η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ.

«Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης», επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η Έφη Αχτσιόγλου είχε σηκώσει το γάντι στον αντίπαλο της με αιχμή τις δηλώσεις του για τη στρατιωτική θητεία

«Ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας; Εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση του επαγγελματικού στρατού;  Διότι αυτό, ξέρετε, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην ασφάλεια της χώρας», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

«Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία», απάντησε ο κ. Κασσελάκης.

Για έλλειμμα πολιτικού προγράμματος του Στέφανου Κασσελάκη έκανε ξανά η Έφη Αχτσιόγλου με τον αντίπαλο της να διαμηνύει από το Αιγάλεω πως με αυτόν πρόεδρο δεν θα υπάρχουν βαρονίες.

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου ανεβάζουν τους τόνους κάθε ώρα που περνάει.

«Κατεβαίνω υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και άρα εγώ ναι, είμαι η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός της χώρας με το συγκεκριμένο σχέδιο που προτάσσω και με τη δημιουργία μιας πλειοψηφικής δυναμικής μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

«Έχετε δίκιο δε με ξέρετε είμαι όμως ο πιο διαφανής πολιτευτής στην ιστορία της Ελλάδας. Τι θέλετε να μάθετε εδώ είμαι πείτε μου εδώ είμαι, λένε ότι δεν έχω πολιτικές θέσεις ότι είναι επικοινωνία. Παιδιά ξέρετε κάτι; Ας έρθουν κι άλλοι να επικοινωνήσουν με το μεγάφωνο να δούμε που θα πάνε», είπε ο κ. Κασσελάκης σε ομιλία του στο Αιγάλεω.

Με παρέμβασή τους οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βασιλειάδης απηυθύναν έκκληση στα στρατόπεδα των υποψηφίων να πέσουν οι τόνοι.

«Είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη», τονίζει η δήλωση των Γραμματέων του κόμματος.

«Παρά το μεγάλο ποσοστό με 5 υποψηφίους με το οποίο με τίμησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά αυτό το ποσοστό εγώ συνεχίζω να βγαίνω στον κόσμο. Εκεί είναι ο ρόλος ενός πολιτικού», δήλωσε στο MEGA o Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δυο υποψήφιοι κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με την Έφη Αχτσιόγλου να εστιάζει σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις ενώ ο στέφανος Κασσελάκη θα περιοδεύσει σε Δράμα και Καβάλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα