ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι ανάμεσα σε Αχτσιόχλου και Κασσελάκη στη «μάχη» για την ηγεσία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι ανάμεσα σε Αχτσιόχλου και Κασσελάκη στη «μάχη» για την ηγεσία του κόμματος

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ψηφοφορία για την εκλογή του/της νέου/ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis, ως προς τη μεθοδολογία της η έρευνα στηρίζεται σε ένα δείγμα 1001 ατόμων.

Όμως, εντός του συνολικού δείγματος στέκεται και σε δύο κρίσιμα υποσύνολα, αυτά που αφορούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς θα πάνε σίγουρα ή είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. Δηλαδή, η έρευνα μετρά απήχηση των υποψηφίων στο γενικό κοινό, στο κοινό των ψηφοφόρων και στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ενδιαφέρον έχει πώς διαμορφώνεται η εικόνα των υποψηφίων ως προς συγκεκριμένα ερωτήματα. Η Έφη Αχτσιόγλου έχει κατοχυρώσει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι είναιν πιο ενωτική και ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και ως ένα βαθμό να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντιμετωπίζεται γενικά ως «ενωτικός» όμως εντός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως αυτών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αντιμετωπίζεται ως κάποιος που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά, να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος και να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πως ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο πρόεδρο;

Ψηφίζουν από τις 8 η ώρα το πρωί του Σαββάτου έως την Κυριακή σε 570 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο θέλουν και όχι κατ’ ανάγκην στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους αρκεί να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή κάποιο άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλοι που θέλουν να πάνε να γίνουν μέλη. Σε πολύ κόσμο έχει κάνει εντύπωση ο Στέφανος Κασσελάκης και θέλει να πάει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «ξεδόντιασμα» δικαστικών και δημοσιογράφων, και πολλοί το σχολίασαν αρνητικά αναφέροντας πως «ντύθηκε» Πολάκης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα