Μητσοτάκης σε Ράμα: Θέμα κράτους δικαίου στην Αλβανία η κράτηση του Φρέντη Μπελέρη

Μητσοτάκης σε Ράμα: Θέμα κράτους δικαίου στην Αλβανία η κράτηση του Φρέντη Μπελέρη

Το θέμα της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτη (11/7), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους. 
 
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συζήτησε το θέμα του Φρέντη Μπελέρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στο τραπέζι και την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία εξέφραζε την «βαθιά ανησυχία για τη σύλληψη του εκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη τις παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του, που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και του απαγορεύει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος».

 Παράλληλα το ΕΛΚ τονίζει πως η προφυλάκιση Μπελέρη «συνδέεται απόλυτα με το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, με το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στο Δήμο της Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές».

Ο Φρέντι Μπελέρι, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, βρίσκεται στη φυλακή σχεδόν δυο μήνες και καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για καθεστώς τρομοκρατίας και πως γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να κρυφτούν στοιχεία που κάνουν λόγο για υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής μειονότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα