Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν αυξάνεται το κόστος του διαγωνισμού για τις ταυτότητες

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν αυξάνεται το κόστος του διαγωνισμού για τις ταυτότητες

"Για ένα πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε και σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, η σπουδή στην υιοθέτηση αιτιάσεων για ένα ανύπαρκτο ζήτημα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αθώα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Documento", έκανε λόγο για "φωτογραφικές διατάξεις που διέπουν τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες".

"Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ανήσυχος και προβληματισμένος από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σχετικά με τις νέες ταυτότητες-κάρτα του πολίτη", αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει: "Το δημοσίευμα δεν χρήζει απάντησης, δεν περιέχει το παραμικρό γεγονός ή σχόλιο το οποίο να μην έχει απαντηθεί λεπτομερώς στον δημόσιο διάλογο. Επειδή όμως ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας μονότονα δυο ερωτήματα, θα απαντήσουμε και πάλι, ώστε να τον καθησυχάσουμε:

Για ποιο λόγο ακυρώθηκε ο δικός του διαγωνισμός;

Απαντούμε για πολλοστή φορά. Μα γιατί δεν είχε περιληφθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δηλαδή η κάρτα του πολίτη. Η συμπερίληψη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημαίνει έμμεσο και άμεσο όφελος περίπου 1,2 δισ. υπέρ του δημοσίου. Βλέπει λάθος, βλέπει λόγο ανησυχίας ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό;

Για ποιο λόγο η ασπρόμαυρη φωτογραφία έγινε έγχρωμη, κι έτσι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει το κόστος του διαγωνισμού;

Απαντούμε και πάλι. Το κόστος του διαγωνισμού δεν αυξάνει. Ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε για το δημόσιο ούτε για τον πολίτη. Είτε ασπρόμαυρη είτε έγχρωμη. Ίσα ίσα που με τους νέους όρους θα μειωθεί κατά 30 εκατ. περίπου. Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε περισσότερα για τους πολίτες με λιγότερο κόστος. Εξάλλου έγχρωμη φωτογραφία ζητούσε κι ο προηγούμενος διαγωνισμός, αλλά σε 5 χρόνια! Το κάνουμε νωρίτερα. Δεν νομίζουμε να συντρέχει λόγος ανησυχίας γι αυτό".

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του και προηγούμενο Δελτίο Τύπου στις 3 Φεβρουαρίου 2020, όπου αναφέρει αναλυτικά την διαδικασία για τις νέες ταυτότητες, ενώ συμπληρώνει: "Είναι ίσως αναμενόμενο και εν τέλει πολιτικά αδιάφορο, το συγκεκριμένο έντυπο να θέλει να αγνοεί τις λεπτομερείς απαντήσεις που έχουν δοθεί, σε όλα τα ερωτήματα για τον διαγωνισμό.

Αντίθετα, για ένα πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε και σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, η σπουδή στην υιοθέτηση αιτιάσεων για ένα ανύπαρκτο ζήτημα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αθώα.

Το ερώτημα λοιπόν επιστρέφεται.

Τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που τάχα ανησυχεί Κυριακάτικα και από πού στηρίζεται για να δημοσιεύει τις ανησυχίες του;".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα