Διαφοροποίηση Τσίπρα στη Σύνοδο: Πρότεινε παράταση Brexit έως 22 Μαΐου χωρίς όρους

Διαφοροποίηση Τσίπρα στη Σύνοδο: Πρότεινε παράταση Brexit έως 22 Μαΐου χωρίς όρους

O Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας διαφοροποιήθηκε από την απαίτηση που περιγράφεται στην πρόταση Τουσκ, για παράταση ως τις 22 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του άρθρου 50 για το Brexit, επεσήμανε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι "δεν πρέπει να κάνουν κούφιες απειλές", διότι "αν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρηση τότε οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να λάβουν μια νέα απόφαση την επόμενη εβδομάδα, αλλιώς ρισκάρουν de facto έξοδο χωρίς συμφωνία, με όλες τις συνέπειες.

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τους εταίρους να δώσουν ημερομηνία παράτασης ως τις 22 Μαΐου, αποσυνδεδεμένη από την έγκριση της Σ.Α. την επόμενη εβδομάδα. Σημείωσε δε ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το ΗΒ δεν επιθυμεί αν διεξάγει ευρωεκλογές. Πρότεινε δε, πως αν και τότε (στις 22.05) η Σ.Α. δεν έχει εγκριθεί τότε το ΗΒ θα έχει να διαλέξει ή μακρά παράταση και ευρωεκλογές, ή έξοδο χωρίς συμφωνία.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συνάντησε νωρίτερα στη σύνοδο των Σοσιαλιστών τον Τζ.Κόρμπιν, ο οποίος φέρεται να του μετέφερε ότι η Τ.Μέι έχει χάσει κάθε έλεγχο στο ΗΒ, αυτή είναι η τελευταία φορά που έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής και πως εκτιμά ότι μέσα στον Απρίλιο θα προκηρυχθούν εκλογές στο ΗΒ - μεταφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: