Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται ανυποχώρητη όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η Ε.Ε. διαμηνύει δια στόματος Γιούνκερ ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν συμφωνήσει στο πακέτο του νέου οικονομικού προγράμματος. Η ελληνική πλευρά ανθίσταται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι λίγο μετά τις 15:15 αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση ξεκίνησε, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός είχε μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Ο Λ.Παπαδήμος είχε από το πρωί συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι συνεχείς αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι χαρακτηριστικές του αδιεξόδου.
Οι κ.κ. Σαμαράς, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης επιμένουν στις «κόκκινες γραμμές» τονίζοντας ότι η αποδοχή του πακέτου μέτρων οδηγεί, έτσι κι αλλιώς, τη χώρα σε πτώχευση, χωρίς καμιά δυνατότητα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Κώτσηρας το Υπουργείο Μεταφορών, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ




