Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός στις παρελάσεις και την επιστροφή

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 303 άτομα
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός στις παρελάσεις και την επιστροφή

Ελαφρώς βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, αλλά και την επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση:

Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 22-23°C,
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 24°C,
Και στα νησιά του Αιγαίου έως 25°C.
 
Αρνιακός: «Ο καιρός ευνοεί τις παρελάσεις και την επιστροφή των εκδρομέων»
Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός, η Τρίτη θα είναι ηλιόλουστη στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές ομίχλες στα δυτικά και παροδικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

«Ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και δεν αναμένονται φαινόμενα που θα επηρεάσουν τις παρελάσεις ή την επιστροφή των εκδρομέων», τόνισε.
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22°C στα βόρεια έως 26°C στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 
Ζιακοπούλου: «Αισθητά καλύτερος ο καιρός ανήμερα της επετείου»
Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου επεσήμανε ότι οι πολίτες που τη Δευτέρα ταλαιπωρήθηκαν από τις βροχές, σήμερα θα απολαύσουν ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες.

«Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον εορτασμό της επετείου, με λίγες μόνο τοπικές βροχές στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο», ανέφερε.
Στη Βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21°C, ενώ στα κεντρικά και νότια θα φτάσει τους 25°C.

 
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

  • Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Άνεμοι βόρειοι 3–5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 22°C.
  • Ιόνιο – Ήπειρος – Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις, μικρής διάρκειας βροχές. Άνεμοι δυτικοί 3–5 μποφόρ. Έως 23°C.
  • Θεσσαλία – Στερεά – Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 26°C.
  • Κυκλάδες – Κρήτη: Λίγες τοπικές νεφώσεις, άνεμοι δυτικοί 4–6 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 25°C.
  • Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα: Νεφώσεις και πιθανές καταιγίδες τοπικά. Θερμοκρασία 23–25°C.
  • Αττική: Λίγες νεφώσεις, άνεμοι βορειοδυτικοί 3–5 μποφόρ. Θερμοκρασία 15–24°C.
  • Θεσσαλονίκη: Παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενούς βροχής. Θερμοκρασία 12–20°C.

 
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

  • Τετάρτη 29/10: Γενικά αίθριος καιρός, μικρή πτώση θερμοκρασίας στα νότια.
  • Πέμπτη 30/10: Ήπιος καιρός με αραιές νεφώσεις, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.
  • Παρασκευή 31/10 – Σάββατο 1/11: Αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, πιθανές βροχές στο Ιόνιο, σταθερές θερμοκρασίες στα υπόλοιπα.
     
    Η 28η Οκτωβρίου θα κυλήσει, λοιπόν, με καλό καιρό, ήπιους ανέμους και ιδανική θερμοκρασία, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τις παρελάσεις και τις εξορμήσεις χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες: Ζέστη με πάνω από 33 βαθμούς. Πού θα σημειωθούν μπόρες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα