Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό σε 5 μεγάλες πόλεις – Οι προβλέψεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό σε 5 μεγάλες πόλεις – Οι προβλέψεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και πολλοί έχουν προγραμματίσει αποδράσεις. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο, την Κυριακή «οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο».

«Χωρίς προβλήματα, και σε στεριά και σε θάλασσα, η έξοδος των εκδρομέων. Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι).

 Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ)», σημειώνει στην ανάρτησή του.

   
Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει: «Επιμένει η αστάθεια τόσο σήμερα αλλά και αύριο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι δύο πολύ καλές καιρικά ημέρες με τις μπόρες να εμφανίζονται κυρίως σε βουνά το απόγευμα.

Την Κυριακή αναμένουμε μια έξαρση της απογευματινής αστάθειας, χωρίς όμως να προβληματίζει ιδιαίτερα, οπότε και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα αντιμετωπίσουν αξιόλογα προβλήματα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα περιορίζεται σημαντικά και πάλι, κι έτσι το πέταγμα του χαρταετού θα πραγματοποιηθεί χωρίς καιρικά προβλήματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα