Σημαντική βελτίωση του καιρού τη Δευτέρα: Πρόγνωση των επόμενων ημερών

Σημαντική βελτίωση του καιρού τη Δευτέρα: Πρόγνωση των επόμενων ημερών

Σημαντική βελτίωση του καιρού από αύριο Δευτέρα, καθώς η κακοκαιρία Eva σταδιακά θα εξασθενήσει.

Ο καιρός θα είναι βορείου ρεύματος, με τους βοριάδες να κυριαρχούν και τις βροχές να επηρεάζουν τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά του κεντρικού, ανατολικού και νότιου Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν πρόσκαιρα να εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο ισχυρές βροχές, κυρίως στο Αιγαίο. Αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν, και όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα περιορίζονται στα νότια, νοτιοανατολικά, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, αφήνοντας τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με βελτιωμένο καιρό. Μέχρι το βράδυ θα βρέχει τοπικά στην Κρήτη και τελικά οι όποιες βροχοπτώσεις θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κατά βάση αραιές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια, κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 21-22 στα βόρεια, 23 στη δυτική Ελλάδα και μέχρι 21 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 21-23 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες με ένταση 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, μέχρι το μεσημέρι. Γενικά όμως στο λεκανοπέδιο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία από 14-21 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος ,με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα και το βράδυ πρόσκαιρα θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 3-4 το πρωί και 5 μποφόρ.

Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα. Ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και διάσπαρτες βροχές μικρής έκτασης πιθανόν να σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 21-23 βαθμούς, τιμές σχεδόν κανονικές για την εποχή. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο, μέχρι 5 τοπικά και 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τετάρτη

Την Τετάρτη τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα και ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 20-23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 22 βαθμούς στη νησιωτική χώρα. Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα πελάγη με ένταση 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πηγή: MEGA TV

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO