Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκίνησαν οι καταιγίδες

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκίνησαν οι καταιγίδες

Φθινοπωρινό το σκηνικό σήμερα, καθώς σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας. 

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. 

Κατά τόπους μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά, κυρίως στα δυτικά της χώρας. Η ΕΜΥ έχει ενημερώσει μάλιστα για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο ως και 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα μετατραπούν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, που από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο Θρακικό. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στη Θεσσαλία, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα μέχρι 6, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα