Καιρός: Καύσωνας με μελτέμι - Στο κόκκινο ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Παρασκευή, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα έως 34 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 24 και 36 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ίσως να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το πρωί στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, έως 35 βαθμούς Κελσίου) 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 38-39 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, έως 36 βαθμούς τοπικά στην Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, προβλέπεται στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες, που κατά τόπους στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Ο υδράργυρος, στην Θεσσαλία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς, πιθανόν στη Θεσσαλία τους 42 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα