"Καμίνι" η χώρα το Σαββατοκύριακο – Πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, κατά την διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά θα φτάσει έως τους 32-33 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, στα ορεινά της Μακεδονίας και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρε θα είναι βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και στην Θράκη, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικών διευθύνσεων, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 36 βαθμών Κελσίου, στην Θεσσαλία κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα

ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές μπόρες στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα δυτικά και τα βόρεια, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο κατά την διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. Βαθμιαία στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα βόρεια και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι, στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα