Ο μεγάλος καύσωνας των 100 ωρών ξεκινάει σήμερα

Σε επικίνδυνα επίπεδα σκαρφαλώνει από σήμερα ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα, καθώς μπαίνουμε στις 100 ώρες του καύσωνα.

Το θερμόμετρο μάλιστα θα ξεπεράσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο καιρού και το υπουργείο Υγείας να εκδίδει επείγουσα ανακοίνωση για το τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Τονίζεται μάλιστα πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα «αγγίξει» μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Από σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, όλες σχεδόν οι πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και αρκετές νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στις κοιλάδες Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς.

Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας: Σήμερα, Πέμπτη τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή στα δυτικά τους 37 - 39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές: Σήμερα Πέμπτη τους 35 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 36-38 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή στα δυτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα