Ταξί: 48ωρες απεργίες για το νέο φορολογικό. Χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Ταξί: 48ωρες απεργίες για το νέο φορολογικό. Χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, καθώς οι ιδιοκτήτες θα συμμετέχουν στις απεργίες που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), διαμαρτυρόμενη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΙΑΤΑ, αποφάσισε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, καλώντας «όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας».

Τι ισχύει για την Αθήνα
Το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει αποφασίσει απεργία, με τα ταξί της Αθήνας να παραμένουν ακινητοποιημένα από σήμερα Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε τουλάχιστον άλλη μία ημέρα απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, δηλαδή την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

«Δεν έχουμε σταθερό εισόδημα»
Μιλώντας στο MEGA, ο Θωμάς Ντάλας, οδηγός ταξί, τόνισε πως τα έξοδα των επαγγελματιών είναι περισσότερα από τα έσοδά τους.

«Δεν είναι σταθερό το εισόδημά μας, το μόνο σταθερό που έχουμε είναι τα έξοδα».

Ερωτώμενος για τις αποδείξεις, σημείωσε πως «οι ταμειακές οι δικές μας, δεν τις έχουμε σε εμφανή σημείο για να τις δείτε. Δεν είναι συνδεδεμένες με το ‘mydata’ και σε αυτό δεν φταίμε εμείς».

«Τη ζητάει κανείς την απόδειξη;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες δε ζητάνε τις αποδείξεις, οι συνάδελφοί του τις εκδίδουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα