Από αύριο έρχεται το Καλάθι των Μαθητών – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Market Pass

Από αύριο έρχεται το Καλάθι των Μαθητών – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Market Pass

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» προς όφελος των καταναλωτών, όπως προβλέπει Υπουργική Απόφαση.
Στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι των Μαθητών», το οποίο θα ισχύσει έως τις 3 Οκτωβρίου, μετέχουν τόσο οι επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», εφ’ όσον διαθέτουν προϊόντα στις προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Μαθητών» προβλέπεται να περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια
Μολύβια, Στυλό, Μαρκαδόροι
Γόμες, Ξύστρες
Διαβήτες / Χάρακες
Φωτοτυπικό χαρτί
*Διαθέσιμο σε: Σούπερ μάρκετ – Καταστήματα με σχολικά είδη (βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα)

Όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών». Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα αποστέλλουν τους καταλόγους μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Market Pass
 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την καταβολή του Market Pass 2.  Η αυλαία της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά ανοίγει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 ενώ η οικονομική ενίσχυση η οποία αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα χορηγηθεί σε μια δόση:

Έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 και για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.
Έως 5 Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου
Ξεκινούν οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr (είτε μέσω των ΚΕΠ)
-Νέοι δικαιούχοι: από Παρασκευή 15/9 – 31/10

-Παλαιοί δικαιούχοι -> χωρίς αίτηση

*αν θέλουν αλλαγή τρόπου καταβολής: από 15/9 – 25/9

Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
Ενίσχυση 3μήνου: 66€ έως 300€
Οι πληρωμές 
Έως 29/9: για αιτήσεις έως 25/9 και παλαιούς δικαιούχους
Έως 5/11: για αιτήσεις μετά τις 25/9 και έως την 31/10

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα