Πάιατ: Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Πάιατ: Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας καθώς πιστεύουν ότι μια δυνατή οικονομία θα δυναμώσει το ρόλο της Ελλάδας σαν πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή και θα βοηθήσει τα κράτη μας να δουλέψουν δίπλα δίπλα για κοινούς σκοπούς “ τόνισε το βράδυ της Παρασκευής ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ Τζέφρι Πάιατ παραλαμβάνοντας το πρώτο τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία στην εκδήλωση απονομής των επιχειρηματικών βραβείων “ Θαλής ο Μιλήσιος”.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον κ Πάιατ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ Πάιατ αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο υπογραμμίζοντας ότι “ οι επενδυτές ανταποκρίνονται στο πράσινο φως που άναψε η Ελλάδα κι ανταποκρίνονται και στις καλές σχέσεις των δύο χωρών.Και δουλεύουμε -πρόσθεσε- μαζί με την κυβέρνηση, για να την βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ανέφερε ότι “ ζούμε εποχές και μέρες ευχάριστες...Οι δηλώσεις των επενδυτών μετά την εμπειρία τους από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξαιρετικές κι όλες οι μεγάλες επενδύσεις που είχαν κολλήσει επί σειρά ετών, έχουν ξεκολλήσει και βρίσκονται σε τροχιά ταχείας υλοποίησης. Υπάρχει,πρόσθεσε, ένα καινούργιο κλίμα και η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει. Το πλεονέκτημα της χώρας σήμερα είναι ότι παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες και η Ελλάδα έχει γίνει ο νέος ελκυστικός επενδυτικός προορισμός των επενδυτών”.

Εκτός του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Εσωτερικών κ Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι “ σήμερα πάνω από το 80% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η έξοδος από την κρίση θα ρθει μέσα από μια βιώσιμη ανάπτυξη την οποία μπορεί να φέρει μόνο ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, η επιχειρηματικότητα” ενώ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Νίκη Κεραμέως στον δικό της χαιρετισμό ανέφερε ότι η “ έννοια της επιχειρηματικότητας θα εισαχθεί και στα σχολεία και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”. Ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νοτίου Τομέα της Β3 εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, κ. Ν. Παππάς ο οποίος ανέφερε ότι το σημερινό “ μειονέκτημα της κυβέρνησης είναι η πρόκληση, του πήχυ που είναι ψηλά ,να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πτωτική την πορεία της ανεργίας...

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι υπουργοί Κ. Καραμανλής (Υποδομών και Μεταφορών), Χ.Θεοχάρης (Τουρισμού), ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Γ. Κουμουτσάκος οι υφυπουργοί Θεόδωρος Γ. Καράογλου, (Μακεδονίας - Θράκης) Κ.Σκρέκας (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ & Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και δεκάδες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών κι επιχειρηματικών φορέων της χώρας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση τα επιχειρηματικά βραβεία “ Θαλής ο Μιλήσιος” έρχονται να επιβραβεύσουν τους καλύτερους του ελληνικού επιχειρείν, τους διορατικούς και πρωτοπόρους που τολμούν, οραματίζονται, πρωτοπορούν και διακρίνονται σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες. Παράλληλα, έχουν σκοπό να προβάλουν τους επιλεγμένους επιχειρηματίες, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο για την κοινωνία και μοχλό για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ