120 δόσεις: Σε ισχύ οι βελτιωμένες ρυθμίσεις - Τι αλλάζει στις κατασχέσεις

120 δόσεις: Σε ισχύ οι βελτιωμένες ρυθμίσεις - Τι αλλάζει στις κατασχέσεις

Εντός των επομένων ημερών, ή και ωρών, θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την νέα βελτιωμένη ρύθμιση για αποπληρωμή των χρεών προς την εφορία σε έως και 120 δόσεις.

Οι οφειλές, που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, είναι όσες δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2018, ενώ η διορία για την ένταξη στη ρύθμιση είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι έχουν ήδη μπει στη ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση και να μειώσουν την ελάχιστη δόση σε 20 ευρώ, από 30 ευρώ, αυξάνοντας τις δόσεις αποπληρωμής.

Παράλληλα, μπορούν να επιλέξουν να αποπληρώσουν νωρίτερα το χρέος τους προς την εφορία, γλιτώνοντας μέρος ή το σύνολο των προσαυξήσεων.

Σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής γλιτώνουν το 100% των τόκων και των προσαυξήσεων, ενώ:

•    Σε 2 έως 4 δόσεις, έκπτωση 95% των προσαυξήσεων και των τόκων.

•    Σε 5 έως 12 δόσεις, έκπτωση 85%.

•    Σε 13 έως 24 δόσεις, έκπτωση 80%.

•    Σε 25 έως 36 δόσεις, έκπτωση 75%.

Τι αλλάζει στις κατασχέσεις 

Σε ότι αφορά στις κατασχέσεις, η απόφαση επιφέρει αλλαγές, καθώς αίρονται οι κατασχέσεις για όσο διάστημα ο οφειλέτης είναι συνεπής με τη ρύθμιση.

Η διαδικασία που προβλέπεται είναι η ακόλουθη: Ο οφειλέτης εισέρχεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών σε ειδική εφαρμογή του taxisnet στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και εκτυπώνει βεβαίωση αποδέσμευσης την οποία γνωστοποιεί στον τρίτο εντός μηνός από την έκδοση της, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα