Μοσκοβισί: Να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του δραματικού σεναρίου του Grexit

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό πριν από την επίτευξη συμφωνίας, ζήτησε από όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πιερ Μοσκοβισί επανέφερε το θέμα του Grexit ,  επισημένωντας με έμφαση ότι πρέπει να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του δραματικού σεναρίου του Grexit. «Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος πολιτικός επισήμανε ότι η Κομισιόν επιχειρεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο και να ρίξει γέφυρες ανάμεσα στις πλευρές που διαπραγματεύονται για να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο τόσο στη φορολογία, όσο και στο ασφαλιστικό, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις», παρ’ ότι δεν έχει «κλείσει» η συμφωνία.

Ο Μοσκοβισί ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη μέχρι στιγμής στάση του, για να απαντήσει «Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Είναι όρος της συμφωνίας του Αυγούστου. Αρνούμαι να σκεφτώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολιτικά παιχνίδια ή τακτικής. Οι Θεσμοί πρέπει να συνεργαστούν επί μίας αντικειμενικής βάσης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα