Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς ιερείς: Ή εμβολιάζεστε ή φεύγετε

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς ιερείς: Ή εμβολιάζεστε ή φεύγετε

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, έδωσε περιθώριο ως τις 15 Ιανουαρίου σε όσους ιερείς ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή, να εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε, όσοι ιερείς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας δεν είναι εμβολιασμένοι και αυτό δεν δικαιολογείται για ιατρικούς λόγους, από τον επόμενο μήνα δεν θα συνεχίσουν να είναι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το protothema.gr, ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά, να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν σε γιατρό της Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι εάν κάποιοι διαγνωστούν με ιατρικό πρόβλημα το οποίο να καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό, τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να εμβολιαστούν, κι αν δεν το πράξουν, από τον επόμενο μήνα ας αναζητήσουν άλλη Μητρόπολη να ενταχθούν.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί, να έρχεται σε επαφή με τους πιστούς και να τους μεταδίδει τον ιό. «Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα