Κύπρος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Πάφο

Κύπρος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Πάφο

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, οδηγώντας στην προληπτική εκκένωση του χωριού Δρυνιά.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη απέναντι στο πύρινο μέτωπο, και συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις, οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά έκαψε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Υπέστησαν, επίσης, ζημιές κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, καθώς και περιφράξεις και εξωτερικός εξοπλισμός μεμονωμένων κατοικιών στα χωριά Γιόλου και Δρύμου.

Συνολικά ρίχτηκαν στη μάχη 50 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και δέκα εναέρια μέσα. Επιπρόσθετη βοήθεια προσέφεραν πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ., ενώ τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και με δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα