Σοκ στην Κύπρο: Δολοφονική επίθεση ανηλίκων σε 13χρονο με αφορμή διαδικτυακό παιχνίδι

Σοκ στην Κύπρο: Δολοφονική επίθεση ανηλίκων σε 13χρονο με αφορμή διαδικτυακό παιχνίδι

Σοκάρει η αποκάλυψη πως ένας 5χρονος και ένας 13χρονος επιτέθηκαν και κτύπησαν 13χρονο μαθητή με σφυρί στο κεφάλι στην Λεμεσό της Κύπρου, με αφορμή κάποια αντιπαράθεση σε διαδικτυακό παιχνίδι που έπαιζαν.

Τα όσα ακούστηκαν στις καταθέσεις των δύο ανήλικων που μπούκαραν σε ιδιωτικό σχολείο της Κύπρου και τραυμάτισαν τον 13χρονο κυριολεκτικά σοκάρουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό οι δύο ανήλικοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 13χρονο, επηρεασμένοι από το "σενάριο" του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Οι ανακριτές άκουσαν τους δύο ανήλικους να αναφέρουν πως είχαν σχέδιο που επεξεργάζονταν εδώ και ημέρες, αφού είχαν διαφορές μεταξύ τους σχετικά με το παιχνίδι.

Είχαν στήσει καρτέρι

Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν να μπουν στο σχολείο από μη εγκεκριμένη είσοδο και είχαν στήσει καρτέρι στις σχολικές τουαλέτες. Όταν όμως δεν βρήκαν εκεί τον 13χρονο, τον εντόπισαν στις αυλή του σχολείου όπου και του επιτέθηκαν χτυπώντας με το σφυρί στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 13χρονος έχασε τις αισθήσεις του και οι δύο ανήλικοι φοβήθηκαν και προσπάθησαν να φύγουν, ωστόσο ανακόπηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στo σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας διενήργησαν έρευνα στις τσάντες των δύο εξωσχολικών, όπου εντοπίστηκαν ένα σφυρί και ένα μαχαίρι με λεπίδα 25 εκατοστών περίπου. Οι δύο νεαροί φέρονται επίσης να υπέδειξαν σημείο, σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο, όπου είχαν κρύψει προηγουμένως πέντε μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

Οι αρχές της Λεμεσού εξετάζουν υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρας φόνου και επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ενώ οι δύο ανήλικοι δράστες τελούν υπό κράτηση και παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγο.

Ο 13χρονος μεταφέρθηκε με ράγισμα κρανίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια διακομίστηκε προληπτικά στο Μακάρειο. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα