Κύπρος: Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα

Κύπρος: Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η προσπάθεια ανεύρεσης των πτωμάτων που έχει σκορπίσει μέσα σε βαλίτσες, ο 35χρονος Ίλαρχος, Νίκος Μεταξάς. Στην Κόκκινη Λίμνη καταδύθηκε δύτης με σκάφανδρο ο οποίος ανέσυρε μία βαλίτσα.  Νωρίτερα στην λίμνη μπήκε λέμβος ωστόσο επέστρεψε στην όχθη χωρίς να ανασύρει τα αντικείμενα. Στην Κόκκινη Λίμνη παραμένει η ρομποτική κάμερα.

Νωρίτερα ο αρχηγός αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου βρέθηκε στην «Κόκκινη Λίμνη» και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα για τα ευρήματα και το σχέδιο της επιχείρησης.  Στην Κόκκινη Λίμνη παραμένει η ρομποτική κάμερα.

Σημειώνεται ότι στην όχθη της λίμνης στήθηκε σκηνή ώστε να γίνει αυτοψία των αντικειμένων που θα ανασυρθούν. Στο σημείο αναμένονται εξάλλου και ιατροδικαστές και ασθενοφόρο. Όλα δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εντοπισμό πτωμάτων.

Σε σχέση με την χθεσινή αποκάλυψη του Πολίτη ότι στο φράγμα Ξυλιάτου βρέθηκε κομμάτι από δέρμα άγνωστης προέλευσης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας περιορίστηκε να δηλώσει ότι το εύρημα χρήζει ιατροδικαστικής εξέτασης. 

Χθες ο 35χρονος Ίλαρχος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές, στη «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων. Και οι δύο δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφού έβαλε τα πτώματα τους σε βαλίτσες τα πέταξε στη «Κόκκινη Λίμνη». Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις σορούς δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένα κομμάτι δέρμα

Στο φράγμα του Ξυλιάτου, όπου συνεχίζονται για σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για ανεύρεση της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα.  Πληροφορίες του «Π», αναφέρουν ότι οι δύτες εντόπισαν χθες ένα κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς έδειχνε «ξένο» με τον χώρο. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να σχετίζεται με την 6χρονη, αλλά για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο θα γίνει ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ο 35χρονος Ίλαρχος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την μητέρα, αλλά όπως υποστηρίζει το παιδί πέθανε μόνο του, από αναρρόφηση εμεσμάτων. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, πέταξε το πτώμα του παιδιού στο φράγμα Ξυλιάτου και της μητέρας στο μεταλλείο Μιτσερού. 

Πηγή: Πολίτης Κύπρου

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα